Just Riddles and More...!

 

 

 

 

 

 

 

 

HOW MUCH DO YOU KNOW ABOUT THE UNITED STATES?

 

HERE'S A QUIZ TO KEEP YOUR BRAIN CELLS WORKING!  THIS QUIZ WAS DESIGNED FOR UPPER ELEMENTARY STUDENTS SO IF YOU ARE NOT ABOUT 10 YEARS OLD - WELL - SEE HOW MUCH YOU REMEMBER!  THANKS TO MRS. HILL FOR CREATING THIS QUIZ!  IT'S JUST FOR FUN - YOU MIGHT BE SURPRISED HOW MUCH YOU KNOW ABOUT THE GEOGRAPHY OF THE UNITED STATES - OR DON'T KNOW!  MORE GEOGRAPHY QUIZZES ON OUR QUIZ PAGE!

 

Directions:  Read each question and click the circle next to your choice.  You may grade your test after # 20 but if you must know right away if you are correct or not, click on the hyperlink (#_) at the end of each question.  You may wait till you grade your test to check your answers - click on the hyperlinked numbers at the bottom of this page.  Good Luck!  See how you rate with others taking this quiz.  Place your score on the quizlet below.

 

 

Question #1: In what state is Three Mile Island and what is its importance? #1

A). State of New York. Site of New York's largest island
B). State of Pennsylvania - Site of the first US nuclear accident.
C). State of Massachusetts - Site of the first man-made island .


Question #2: What are the French speaking Acadians of Louisiana called? #2

A).Cajuns
B).Frenchmen
C).Parisians


Question #3:In seeking longitude, which direction are you traveling? #3,

A).East or West
B).North or South
C).North or West


Question #4: What are the cardinal points on a map? #4

A).N, E,S, and W
B).N and S
C).E and W


Question #5: If you lived in North America, in which ocean would you find lobsters? #5,

A).Atlantic Ocean
B).Canadian Ocean
C).Pacific Ocean


Question #6: What popular vacation spot was once called the Sandwich Islands? #6

A).The Hawaiian Islands
B).The Bahamas
C).Martha's Vineyard and Nantucket


Question #7: If you were standing on the "Four Corners",what state would you enter if you go northeast? #7

A).Arizona
B).Colorado
C).Utah


Question #8: When is "Hail to the Chief", a musical composition,often played? #8,

A).When a business executive enters the office
B). When the Vice President enters the oval office
C). When the US President enters a meeting.


Question #9: Which is the only Great Lake completely within the United States? #9

A).Lake Michigan
B).Lake Erie
C).Lake Huron


Question #10: In which state is the geographical center of the 48 contiguous states? #10

A).Arkansas
B).Kansas
C).Missouri


Question #11: Name the 33rd US President.#11

A). Roosevelt
B). Cleveland
C). Truman


Question #12: The Appalachian Trail is the longest continuous trail in the world! In which two states does it begin and end? #12

A).Maine and Georgia
B).Massachusetts and Alabama
C).California and Colorado


Question #13: Which state was the first to give women equal status to vote. #13

A).Pennsylvania
B).Delaware
C).Wyoming


Question #14: Where part of the US is most famous for finding fossils of prehistoric animals? #14

A).Hills of West Virginia
B).Arizona
C).Badlands of South Dakota


Question #15: The roadrunner is the state bird of which state of the US? #15

A).Utah
B).Kansas
C).New Mexico


Question #16: Which state contains the geographic center of NORTH AMERICA?#16

A).Minnesota
B).South Dakota
C).North Dakota


Question #17: Where is the United States' only diamond mine? #17

A).Alaska
B).Arkansas
C).Texas


Question #18: During a presidential election, how many electoral votes does the state of Iowa get? #18

A).Six
B).Seven
C).Five


Question #19: This body of water is one of the largest freshwater lakes within the US. It sits surrounded by a large swampy area called the Everglades. Name this body of water. #19

A).Lake Kissimmee
B).Lake Florida
C).Lake Okeechobee


Question #20: This state has the most caves of any state in addition to the most undergound streams and rivers. Name the state. #20

A).Tennessee
B).Kentucky
C).Pennsylvania


 

 

Correct Answers

#1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16, #17, #18, #19, #20,