661. Four elves and three sprites can pack as many gifts in 5 days as three elves
and four sprites can pack in 2 days. Can elves or sprites pack faster?

Sprites, fairly obviously. More sprites, more packages. No math needed.

662. A girl is twice as old as her brother and half as old as her father. In
22 years, her brother will be half as old as his father. How old is the daughter now?

663. Find the word that fits the first definition, then add a "D" in
front of it to make a new word that matches the second definition.

Place a "D" in front of a fruit, and spackle with color.

Place a "D" in front of a friend or helper, and start to waste time.

apple--dapple; ally--dally.

664. Six clerks sell 24 boxes of tree ornaments in two hours. Assuming all
the sales proceed at the same speed, how many clerks will the owner need to clear out the remaining 100 boxes in the next two hours?

25. Each sells 2 boxes per hour. If the owner wants to sell all 100 remaining boxes at the same speed, it will take 50 hours. Twenty-five clerks can do it in 2 hours.

665. Make a dent in your mental energy and complete the word below by filling in
the missing letters.

D _ _ C _ _ _ _ _ N A N _ _ S

666. In a foot race, Jerry was neither first nor last. Janet beat Jerry,
Jerry beat Pat. Charlie was neither first nor last. Charlie beat Rachel. Pat beat Charlie. Who came in last?

667. What 2 words, formed from different arrangements of the same nine letters,
will complete the sentence below?

The book was simply _______________ ahead of its competitors, as it had had nine _______________ already.

668. What phrase is represented by the arrangement below?

144 DUMBNESS

669. What are the two missing letters in the following sequence?

A D B E H F I L J
M ? ?

P, N. Starting with the letter A, move up 3 letters to D, then back 2 letters to B. Repeat the pattern starting with E, moving up 3 letters to H, then back 2 letters to F. Repeat the procedure with I, then with M.

670. Can you reshuffle the letters of the words ICEMAN and MOTHERS to come up with
2 new words for each?

ICEMAN -- CINEMA -- ANEMIC; MOTHERS -- SMOTHER -- THERMOS.

671. Here is an analogy for you to try:

Deer is to Stag as Duck is to ________?

672. Bob was paddling his canoe upstream at at constant rate. After six
miles, the wind blew his hat into the stream. Thinking that he had no chance to recover his hat, he continued upstream for six more miles before
turning back. he continued rowing at the same rate on his return trip and overtook his hat at exactly the same spot where he began his journey eight hours
earlier. What was the velocity of the stream?

1 MPH. Bob was rowing at a constant rate in relation to the water, and it took him eight hours to travel 24 miles. At the point where he lost his hat, he had been rowing for six miles, or two hours. To meet Bob where he began his journey, the hat had to travel downstream six miles. Bob did not reach the hat until after he had rowed the remaining 18 miles, or for six more hours. Thus, it took the hat six hours to travel six miles, carried by the stream velocity of 1 MPH.

673. The four words below share a unique characteristic. What is the common
bond?

Coughing Nopal
Thirst Defiant

Each of the words has 3 consecutive letters of the alphabet: CouGHIng, NOPal, ThiRST, DEFiant.

674. A farmer had a stone that he used to measure grain on his scale. One
day his neighbor borrowed the stone, and when he returned it, it was broken into four pieces. The neighbor was very apologetic, but the farmer thanked the
neighbor for doing him a big favor. The farmer said that now he can measure his grain in one pound increments starting at one pound all the way to
forty pounds using these four stones. How much do the four stones weigh?

The stones weigh 1 pound, 3 pounds, 9 pounds and 27 pounds. These can be used in combination with each other on both sides of the scale to come up with any counterweight (grain) from 1 to 40 pounds.

675. What is the next number in the following sequence?

2 6
12 48
96 480
960
5,760
11,520 _______?

80,640. The relationship between the numbers, beginning with the number 2 is: 2 x 1 = 2; 3 x 2 = 6; 2 x 6 = 12; 4 x 12 = 48; 2 x 48 = 96; 5 x 96 = 480; 2 x 480 = 960; 6 x 960 = 5,760; 2 x 5,760 = 11,520; 7 x 11,520 = 80,640.